RFEF'in Atletico Madrid Kulübünün "Antoine Griezmann'ın bizimle sözleşmesi devam ederken, geçen sezon ortasında futbolcumuz ile transfer görüşmelerine başladı." diyerek Barcelona Kulübüne karşı yaptığı suçlamayla ilgili kararı belli oldu.
RFEF Disiplin Komitesi, Barcelona Kulübüne 300 euro para cezası verirken, Nou Camp Stadı'nın bir maç seyirciye kapatılmasıyla ilgili idari hakimin teklifini reddetti.
Fransız futbolcu Griezmann, temmuz ayında 120 milyon euroluk serbest kalma bedelini ödeyerek Atletico Madrid'den ayrılıp ardından 5 yıllık sözleşme imzalayarak Barcelona'ya transfer olmuştu.
İspanyol basınında çıkan iddialarda da Griezmann ile onun kız kardeşi ve babasının elektronik postalarına göre Barcelona'ya transferinden dolayı Fransız futbolcunun 14 milyon euro komisyon aldığı yazılmıştı.
Atletico Madrid'de 5 sezon (2014-2019) forma giyen Griezmann'ın sözleşmesinde serbest kalma bedeli 1 Temmuz itibarıyla 200 milyon eurodan 120 milyon euroya düşüyordu.
Madrid ekibi, Barcelona'nın 200 milyon euroyu ödememek için futbolcuyla önceden anlaşıp transferi 1 Temmuz'dan sonra resmileştirdiğini öne sürüyor.
KAYNAK: TRT SPOR